От Сити признаха: Бяхме готови да отвлечем Бербатов преди да подпише с Юнайтед!

Лично Сър Алекс Фъргюсън отиде да го вземе от летището, иначе ние бяхме готови на всичко, разкри тогавашният президент на „гражданите“ Гари Куук

За никого не е тайна, че при трансфера си от Тотнъм в Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов имаше още една възможност и тя бе да отиде в другия тим от Манчестър – Сити.

По това време, септември 2008, „гражданите“ тъкмо бяха купени от милиардера Шейх Мансур, който имаше план да направи от скромния иначе тим европейски гранд. И за целта Мансур искаше голямо име, с което да заяви претенциите си.

А по това време най-котираният и желан нападател в Англия бе именно Бербатов. Самият българин е споделял как в последния момент е получил оферта от Сити, но категорично е отказал – нещо, заради което е още по-обичан от феновете на Юнайтед.

Тогавашният президент на Сити Гари Куук обаче внесе допълнителни интересни подробности за случилото се преди 11 години и как е бил готов буквално да отвлече Бербатов, за да преговаря с него.

„Един от адвокатите ни беше адвокат на Димитър Бербатов“, разказва Куук за the Athletic. „Говорихме с адвоката: Какви са шансовете, наистина ли ще подпище с тях? Ако си спомняте, Бербатов беше на самолет към Манчестър и Алекс Фъргюсън отиде лично до летището, за да го вземе.“

„Имаше добра причина защо Алекс кара до летището – да го държи далеч от нас. Защото, ако можехме, буквално щяхме да го отвлечем. Вярвахме, че ако сме с Бербатов в стая най-вероятно ще го привлечем.“

След като Сити се размина с Берба, ръководството насочи усилията си към Робиньо от Реал Мадрид и така бразилецът се оказа първият голям трансфер на „гражданите“. Но и при него нещата са стояли по различен начин, както разкрива Куук.

„Истината, за която аз и Питър Кениън още си говорим, е, че Робиньо мислеше, че отива в Челси. Робиньо вече бе на път от Мадрид за Лондон и се насочваше към Челси. Получихме подробностите за полета и го качихме на частен самолет, пак към Лондон. После агентските богове трябваше да преговарят с него. Все още не съм сигурен, че той знаеше, че накрая ще се озове в Манчестър.“

„Това, което знаеше, беше, че ще печели много пари, играейки за отбор от Висшата лига, докато в Мадрид не получаваше игрово време. Щеше да бъде много богат човек и това бе мотивацията му.“.

Подобни статии

Top