От третия път: Избраха Розалия Шейтанова за председател на Окръжния съд в Пловдив

Съпругът й напуска председателския пост в Асеновград

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра с 11 гласа „за“  съдия Розалия Шейтанова за административен ръководител на Окръжен съд – Пловдив.

Това е третата поред процедура за избор, в която на изслушване се явиха двама кандидати – Иван Калибацев, председател на Районен съд – Пловдив и Розалия Шейтанова – съдия в Наказателното отделение на Пловдивския окръжен съд.

Розалия Шейтанова е завършила Право в Бургаски свободен университет. Започва кариерата си като прокурор, а по-късно и като съдия в Районен съд – Асеновград. Става негов заместник-председател в периода от 2003 до 2006 г. От 1 януари 2006 г. до момента работи като съдия в Наказателното отделение на Окръжен съд – Пловдив.

Припомняме, че вчера съпругът на Шейтанова Иван Шейтанов, който е председател на Районен съд – Асеновград подаде до Съдийската колегия на ВСС заявление за предсрочно освобождаване от длъжността „Административен ръководител – председател“ на Районен съд – Асеновград. Искането му бе мотивирано с оглед избягване на риск от предпоставки за възникване на конфликт на интереси между него и съпругата му – съдия  Розалия Шейтанова и съдия Иван Калибацев, които участват в обявена процедура за избор на Административен ръководител Председател на Окръжен съд Пловдив.

Председателят на съда в Асеновград хвърли оставка

Подобни статии

Top