От УМБАЛ „Св. Георги“ благодариха на пожарна и полиция

Бързи и адекватни реакции спасиха от сериозни последствия най-голямата болница в града под тепетата

Бързи действия от всички по веригата са предотвратили разпространение на огъня в най-голямата болница не само в Пловдив, но и в цяла Южна България. Както Dcnews съобщи, пожар възникна днес преди обяд в помещение в поликлиниката на Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“; пострадали няма.

Благодарение на бързата реакция и на утвърдения план за действие на персонала при кризисни ситуации, пожарът е овладян още преди да се разрасне. Първи е действал зам.-ръководителят на отдела по поддръжка на топлинните и електрически системи – Димитър Гошев, разказаха от „Свети Георги“.

Ръководството на лечебното заведение дава и изключително високо оценка на бързата и адекватна намеса на екипа на Районна дирекция „Пожарна безопасност на населението“ – Пловдив, както и на екипа от Второ Районно управление на МВР – Пловдив, които в рамките на 8 до 9 минути пристигат на мястото на инцидента, поемат евакуационните мероприятия и гасенето на пожара.

Намиращите се в сектора пациенти, медици, студенти и администрация са евакуирани още в рамките на първите 5 минути, а пожарът е потушен. Около час и половина по-късно е възстановен нормалният ритъм на работа, включително приемът на пациенти. Инцидентът няма да попречи на лечебния процес в УМБАЛ „Свети Георги“. Щетите са минимални. В помещението, засегнато от пожара, ще бъде направен ремонт, който в по-голямата си част е козметичен и включва само боядисване.

Top