От ВМРО почистиха паметника в Остромила (СНИМКИ)

Плочата е създадена от пловдивската организация и отдава почит на Душо Хаджидеков и още 125 български бунтовници, изклани при освобождението на Пловдив

Днес се проведе акция по почистване на паметника в Остромила, създаден от ВМРО Пловдив в памет на Душо Хаджидеков и всички 125 български бунтовници, изклани по заповед на Сюлейман паша при освобождението на Пловдив, разказаха от градската организация на партията.

Паметникът на Остромила години на ред се поддържа от членове и симпатизанти на ВМРО. През миналата година по предложение на общинските съветници на родолюбивата организация паметника бе изцяло обновен със средства от Община Пловдив.

Родолюбието при нас винаги е било водещ фактор, водихме битка за реставрирането на паметника, а след като това стана факт ние сами показваме, че продължаваме да се грижим за това, той да е в добро състояние. Когато искаш да направиш нещо го правиш, а не чакаш да се случи, за това сме се събрали днес, да се погрижим, за това което сме направили„, коментира акцията общинският съветник от ВМРО Иван Црънчев.

Снимки: ВМРО Пловдив

Подобни статии

Top