От запален дюшек тръгнал пожара в кино „Космос“, 14-годишни са подпалвачите

Прокуратурата подхвана палежа на кино „Космос“

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебното производство за палеж в бившето кино „Космос“ в   Пловдив, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата под тепетата. Двама непълнолетни ученици са задържани от полицията, уточниха оттам.

Вандали запалиха кино „Космос“

Припомняме, че на 22 януари 2021 г., в гр. Пловдив, в сградата на бившето кино „Космос“, е възникнал пожар, за който е бил подаден сигнал на тел. 112.  Установено е, че в една от стаите на втория етаж е бил запален дюшек, от който се възпламенили и струпани на мястото хартии и картони.

По случая е започнало незабавно разследване от служители на сектор „Криминално полиция“ при Второ РУ към ОД на МВР – Пловдив и на 28 януари 2021 г. във връзка с инцидента са били установени три непълнолетни момчета, на 14 г., ученици в гр. Пловдив. Те били влезли в сградата през незаключена врата и се качили в стаята на втория етаж. Там със запалка бил запален намиращия се вътре дюшек.

Две от момчетата са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Третото момче е освободено, защото не е участвал непосредствено в палежа, а е напуснало помещението. Уведомени са инспекторите от Детска педагогическа стая.

Снимка: Фейсбук/“Забелязано в Пловдив“/Николай Драганов

Подобни статии

Top