Отбелязаха 143-та годишнина от Освобождението и в Избеглии (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Асеновград: Важно е да отстояваме независимостта и свободата си

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в Асеновград инженер Петър Петров присъства в село Избеглии на тържественото отбелязване на 143-тата годишнина от Освобождението на България от османско робство. Програмата започна точно в 11:00 ч. Тържественото честване бе открито от кмета на населеното място Йордан Райчев и заместник-кмета на общината Петър Петров.

„Гордейте се, че сте наследници на едни велики българи“, каза пред присъстващите Райчев.

„На 3-ти март България най-после получава своето признание и достойно място, както на картата, така и в историята на Европа. Днешният празничен ден е доказателство, че саможертвата на всички граждани, които отдадоха своя живот за Освобождението на страната от османско иго, не е била напразна. Важно е да сме единни и силни и да отстояваме безусловно независимостта, свободата и интересите си. От свое име и от името на кмета на общината доктор Христо Грудев отправям поздрав към всички жители на Асеновград и населените места по повод празника, с пожелание за здраве, единомислие и борбеност“, посочи пред присъстващите инженер Петров.

Програмата за празника в село Избеглии продължи с рецитал и музикални изпълнения на деца. Традиционно, прозвуча и химнът на България. Поднесени бяха венци и цветя пред паметника в центъра на селото.

Top