Отбелязаха Световния ден на животните в район „Южен“ (СНИМКИ) - DC news

Отбелязаха Световния ден на животните в район „Южен“ (СНИМКИ)

Огромен бобтейл посети децата от ЦНСТДМУ в „Южен“

Във връзка със Световния ден на животните 4-ти октомври в район „Южен“ се проведоха  няколко инициативи.

Небезизвестното терапевтично куче Атос от порода Бобтейл  посети децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, намиращ се в район „Южен“.

Атос е един от четирите бобтейла, които притежават семейство Костадинови. Те разказаха на децата за неговите братя  и майка му Мон, както и за грижите, които се полагат ежедневно за тях.

„Всички те са много добри, но днес избрахме да посетим децата с Атос, тъй като е най-кротък и любвеобилен“ – сподели Велислава Костадинова.

Децата отначало плахо поглеждаха към кучето, поради размера му и пухкавата му козина, но с терапевтични си умения,  той скъси дистанция между децата и себе си, като не пропусна да ги целуне и да се качи дори и на люлеещия се стол в двора.

По-късно през деня инж. Евтимия Първанова – еколог към район „Южен“, изнесе открит урок в 5 „б“ клас с класен ръководител Диана Димитрова към СУ “Константин Величков“. Всички ученици получиха книжка „Осинови супергерой“ с комикси, в която главните герои са кученцата от общинския приют – Пловдив: Алекс, Бен, Флавио, Арчи, Хоуп, Зоро и др., които чакат своите „Мама и Тате“.

През следващите дни предстои да бъдат изнесени открити уроци и в другите училища в района.

Връчени бяха и награди на собственици на кучета от района

В края на работния  ден, зам.-кметът на район „Южен“ Атанаска Тунтова връчи две  награди във връзка с  провеждането на инициативата „Регистрирай куче и спечели награда-2022“, организирана от дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към Община Пловдив.

Електронната система за административна регистрация на домашните кучета, отглеждани в Пловдив, генерира два номера в район „Южен“ на средно азиатската овчарка Айда и на немската овчарка Чапрак.

„Честит празник! Благодарим Ви, че се грижите за Вашите домашни любимци и  за това, че сте отговорни да  регистрирате своя домашен  любимец. Пожелавам Ви много здраве, взаимна обич и топлина“ – поздрави Тунтова.

Подобни статии

Top