Отбелязваме‌ ‌онлайн‌ ‌Световния‌ ‌ден‌ ‌без‌ ‌асансьори‌ днес

Изкачването‌ ‌на‌ ‌стълби‌ ‌-‌ ‌като‌ ‌един‌ ‌лесен‌ ‌и‌ ‌достъпен‌ ‌начин‌ ‌да‌ ‌продължите‌ ‌да‌ ‌се‌ ‌движите‌ ‌ежедневно‌ ‌въпреки‌ ‌наложените‌ ‌ограничения‌ ‌

Ден без асансьори е инициатива, насочена към значението на физическата активност и  която цели да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие.  Заради ситуацията на извънредно положение, в която се намираме, сдружение „БГ Бъди активен“ взе решение да отмени всички публични събития, но да не отменя отбелязването на деня. Така събитието ще бъде осъществено онлайн в интернет.

Като част от кампанията, сдружението разпространява и поредица от специални видео и онлайн тренировки за деца, с които има амбицията да раздвижи българските ученици, които са принудени да стоят вкъщи по време на извънредното положение.

Видео тренировките са част от кампанията „Час по физическо“ и ще бъдат предоставени безплатно на всички училища, които имат желание да активизират дистанционно заниманията по физическо възпитание и спорт за учениците си. Съдържанието на  кратките серии е разработено от сертифицирани инструктори от зала за функционални тренировки WOW GYM в Пловдив и е съобразено с възможностите и нуждите на децата.

Събитието ще е изцяло онлайн

„Вярваме, че е изключително важно да продължим да работим  за повишаване на физическата активност у хората, защото именно тя може да допринесе за цялостното ни благополучие и здраве в дългосрочен план. Точно затова се стараем да адаптираме концепциите на нашите проекти спрямо ситуацията.  Сигурни сме, че заедно ще преодолеем предизвикателството, пред което сме изправени днес“, коментира Ласка Ненова, основател на сдружение БГ Бъди активен и мениджър на кампанията NowWeMOVE на европейско ниво.

„Поради обявената карантина, последвала с навлизането на коронавируса, се наложи да сменим концепцията на събитието „Ден без асансьори“ и то да бъде проведено онлайн. Не трябва да забравяме, че редовната физическа активност допринася за здравето на имунната система. Също така нека не забравяме, че използването на стълбите е страхотен алтернативен вариант на фитнес залата, и може да ни помогне да разнообразим  упражненията в домашните тренировки“, посочи тя.

Въпреки ситуацията, в събитието отново ще се включат хора, влогъри, популярни лица, компании и институции от десетки държави oт цял свят, като покажат своята подкрепа и разпространят посланието за необходимостта от ежедневна физическа активност. Всички те ще покажат своя личен пример по темата с цел да мотивират повече хора да го последват.

1 2

Подобни статии

Top