Отбелязваме Деня на българското кино

В чест на празника Национален филмов център организира прожекции на български филми на  13 януари в киносалони в София, Пловдив и Варна

2019 година започва оптимистично за българското кино, което през 2018 година спечели множество международни награди и участия в конкурсни програми, както и сърцата на българските зрители. 13 януари 1915 г. е официално приет за рождена дата на българското кино.

През 2005 г. денят е обявен за празник с постановление на Министерския съвет и оттогава българската филмова общност го чества като свой професионален ден.

Тази година не прави изключение и по инициатива на Националния филмов център са организирани прожекции на български филми в пет софийски киносалона, във Варна  и Lucky Дом на киното – Пловдив. 

Зрителите ще имат възможност да видят новия филм на Костадин Бонев „Далеч от брега“, семейните „Смарт Коледа“ и „Лили Рибката“, боксофис хитовете „Възвишение“ и „Дъвка за балончета“, носителя на голямата награда „Златна роза“ за 2017 г. „Вездесъщият“, „Христо“ и други.

Билетите ще са на специалната цена.

Подобни статии

Top