Отбелязваме Международния ден за безопасен интернет

Тази година е 19-то издание на този ден

За да се повиши осведомеността относно нововъзникващите онлайн предизвикателства и да се направи интернет по-безопасно и по-добро място за децата и младите хора, всяка година се отбелязва Денят за безопасен интернет (Safer Internet Day) (SID)*. Тази година 19-ото издание на Деня за безопасен интернет ще се проведе днес, 8 февруари 2022 г.

Милиони поддръжници по целия свят ще бъдат „Заедно за по-добър iInternet“, а Денят за безопасен интернет насърчава всички да се обединят и да дадат своя принос за постигането на по-добър интернет.

През годините Денят за безопасен интернет се превърна в знаково събитие в календара на дейностите, посветени на онлайн сигурността. Започнал като инициатива по проекта „SafeBorders“ на ЕС през 2004 г. и възприет от мрежата „Insafe“ като едно от първите ѝ действия през 2005 г., Денят за безопасен интернет надхвърли традиционния си географски регион и сега се отбелязва в приблизително 200 страни и територии по целия свят.

Денят се организира от мрежата от Центрове за безопасен интернет на Insafe/INHOPE в Европа и с подкрепата на Европейската комисия.

Денят за безопасен интернет е само един ден, в който фокусът е върху по-безопасния и по-добър iInternet, но духът на дейностите в рамките на Деня за безопасен интернет и основните послания трябва да се поддържат през цялата година.

Подобни статии

Top