Отборът на надеждата с добър жребий на СП за бездомни хора

Българският тим ще играе срещу Германия, Норвегия, Република Корея и Чили

Напълно преодолими съперници отреди на „Отбор на надеждата“ жребият за първата групова фаза на Световното първенство по футбол за бездомни хора 2018, което започва утре в Мексико Сити.

Българският тим, който е десети в ранглистата на фондация Homeless World Cup, започва участието си в група „Н“ на социалния Мондиал с мач срещу Германия (номер 33 в ранглистата) от 21:55 часа българско време на четвърти терен. Изпитанията за „Отбор на надеждата“ продължават в сряда с два двубоя на същия терен – срещу Норвегия (номер 21) в 18:00 часа и Република Корея (номер 42) в 20:40 часа. Последната среща от първата групова фаза за българските национали е на първи терен срещу силния тим на Чили (номер 4) от 23:20 часа.

Дори и да остане втори в своята група „Н“, „Отбор на надеждата“ ще съумее да избегне във втората групова фаза най-силните състави в състезанието – Мексико, Бразилия, Чили, Португалия и Русия. Това дава шанс за първо класиране на състава в Топ 8 на световното първенство по футбол за бездомни хора, което ще бъде официално открито утре в Мексико Сити.

Жребият за социалния Мондиал беше теглен късно снощи в студиото на една националните мексикански телевизии. Самият турнир ще се проведе от 13 до 18 ноември на „Площада на конституцията“ в центъра на Мексико Сити и всички двубои на четиридесетте участници ще бъдат излъчвани пряко онлайн на сайта на фондация Homeless World Cup, както и в профилите на организацията в социалните мрежи.

Подобни статии

Top