Отчетът на фондация „Пловдив 2019“ пак ще се гледа днес. Ще се стигне ли отново до скандал?

Общинските съветници в Пловдив отново ще дебатират по отчета на ОФ „Пловдив 2019“ на редовната си сесия днес.

След като 21 съветници от опозицията поискаха този отчет и за разглеждането му, както и за дейността на фондацията се проведе извънредна сесия в понеделник, този път вносител на предложението е кметът Иван Тотев.

Отчетът вече не е само за разходите през първите два месеца на годината, а за първото тримесечие.

Докладната записка съдържа информация за дейностите по основните проекти и формирането на цялостната програма на Пловдив – Европейска столица на културата и обхваща отворените покани, календара на събитията през първото тримесечие по договорени партньорски проекти от отворени покани, подготовка на собствена продукция по проектите, на които фондация „Пловдив 2019“ е продуцент, както и съвместните проекти с Матера 2019. В отчета са включени и европейските проекти.

Разглежда се също развитието на екипа на фондацията. Посочени са структурните промени, които са извършени. Разгледана и представена е международната дейност и акцентите в нея, които засягат първото тримесечие на тази година.

В докладната записка е включена също подробна информация за маркетинга и рекламата. Обхванати са представителните срещи и презентации, дейностите, свързани с комуникацията и рекламата на ЕСК, партньорствата с институции и организации и медийните партньорства.

Предоставена е подробна информация и за доброволческата програма на фондацията.

Припомняме, че на извънредната сесия на Общинския съвет в понеделник, се стигна до скандал, по време на който бе поискана оставката на целия Управителен съвет на фондацията, начело с председателя – Иван Тотев.

Скандал в ОбС за „Пловдив 2019“, поискаха оставката на Управителния съвет (ВИДЕО)

Въпреки че една от точките на извънредното заседание беше за отстраняване на артистичния директор на общинската фондация – Светлана Куюмджиева, вносителите не успяха да съберат нужните гласове за това. Оказа се, че въпреки, че е принципал местният парламент няма никакви правомощия да отстранява или уволнява служителите на фондацията.

Заплатата на Кирил Велчев в „Пловдив 2019“ – близо 2000 лв., отстраняването на Куюмджиева не мина

Подобни статии

Top