Отчитат страхотен проект в звено „Майка и бебе“ към Комплекса за социални услуги

20 доброволци участваха в ремонтните дейности

Комплексът за социални услуги за деца и семейства представя резултатите от партньорството си с международната благотворителна организация Humanity First. Humanity First е неправителствена организация със седалище във Великобритания с клонове в над 50 държави по света. Един от основните й приоритети е свързан с оказване на обществена подкрепа, там където има най-голяма нужда. За първи път организацията реализира свой по-мащабен проект в България през месеците март – април 2019 година, свързан с подкрепа на Центрове за деца и младежи с увреждания.

През октомври 2019 година стартира и партньорството с КСУДС за реализиране на проект „Подобряване на материалната среда в Звено „Майка и бебе“ към КСУДС – Пловдив: „Да подарим детство“. Стойността на ремонтните дейности и обзавеждането е 13 692 лв., които включват строителни материали, мебели и електрически уреди. В осъществяването на ремонтните дейности участват 20 доброволци – студенти по медицина и зъболечение в Медицински Университет – Пловдив, както и представители на Humanity First. Всички те са положили 630 часа доброволчески труд, което спестява един много голям финансов ресурс, оценяващ се приблизително на стойността на вложените финансови средства.

Това е едно дълго търсено партньорство от екипа на Комплекса, тъй като цялостно боядисване и подмяна на обзавеждането изисква немалко средства, които трудно могат да се осигурят.

Срещата е с начален час 11.00 часа в Центъра за обществена подкрепа на ул. „Неофит Бозвели“ 38.

Подобни статии

Top