Отделението за палиативни грижи в пловдивска болница отново отвори врати

Връща се приемът на пациенти след затихване на третата COVID-вълна

Отделението  за палиативни грижи в МБАЛ „Централ Хоспитал“ отново приема пациенти след затихване на третата COVID-вълна.

За постъпване не е необходимо направление от личния лекар, а само медицинска документация, свързана със здравословното състояние на болния. До 24 часа след приема се обсъжда и подготвя индивидуален план за грижи, лечение и рехабилитация, обясни началникът д-р Стефан Василев.

Тук могат да бъдат настанени пациенти с хронични белодробни заболявания и нуждаещи се от кислородотерапия, прекарали инсулт, с тежки хронични и с онкологични заболявания. Подходящо е за инвалиди и за хора с инвалидизиращи заболявания, за нуждаещи се от грижа – хранене, лична хигиена, медицинско наблюдение, за възстановяване след операция – хирургична, ортопедична и др., а също и самотни възрастни хора

Не се приемат пациенти с инфекциозни заболявания, с активна туберкулоза и със заразни кожни заболявания, уточняват от болницата.

Лечебното заведение осигурява 24 часа медицинско наблюдение, сестрински грижи и санитарно обслужване, 24 часа охрана, визитация от лекар всеки ден, консултации със специалисти при нужда, социални и духовни грижи, 4-кратно хранене с възможност за диетично хранене при нужда, рехабилитация, хигиенно обслужване и пране.

На пациентите не се налага да си носят памперси, а при необходимост от преливане на кръв или биологични продукти се заплащат по ценоразпис на болницата.

„Много се надяваме, че с напредване на процеса на ваксинация срещу коронавируса повече няма да се наложи да преобразуваме отделението за болни от COVID“, заяви д-р Василев.

Подобни статии

Top