Отглас от соца: С шинел и каска на мотор… (СНИМКИ И ВИДЕО)

Пловдивски рокер разходи до Бачково шинел и каска на мотор ИЖ с кош

Да се появиш някъде с шинел и каска от не толкова далечното минало, си е меко казано странно. Още по-странно изглеждаше на откриването на мотосезона, където хиляди рокери от Пловдив, областта и цялата страна демонстрираха най-хубавите си кожени якета, най-излъсканите си каски и най-мощните мотори. Странен бе и мотоциклетът на рокера, решил да се дегизира като войник от средата на соца.

40-годишният Димитър е член на рокерския клуб „Пустинните рокери“ в пловдивското село Тюркмен. Идва, заедно с клуба, за пета година на откриването на мотосезона под тепетата. Самият той живее в Пловдив, но е родом от Червен бряг.

Казва, че е служил в Пета танкова бригада в Казанлък. Някъде през 1998-а година. И, че униформата, макар и наследство от соца – вълнен шинел и каска, напомняща филмите за Втората световна, служела добре на него и на останалите бойци.

Сега му служи отново, въпреки че е супер неудобна за каране на мотор. Но пък изключително подходяща за откриването на мотосезона и за неговия мотоциклет ИЖ с кош. Подобни мотори са се произвеждали от Ижевския машиностроителен завод в Русия, където и в момента се правят автоматите „Калашников“.

Подобни статии

Top