Отхвърлиха подписката на Миразчиев за Гарнизонна фурна (ВИДЕО)

Пак ги порязаха!

Отхвърлиха подписката на Емил Миразчиев и Местната гражданска инициатива за спасяването на Гарнизонна фурна и превръщането ѝ в център за култура и съвременно изкуство, с прилежащ към него парк на днешната сесия. Така съветниците за пореден път порязаха интелектуалците и отхвърлиха искането им с 26 гласа против, 4 за и 12 въздържали се.

Според  председателя на Общинския съвет Савина Петкова по закон гражданската инициатива е просрочена с една година, но въпреки това е допусната до залата, защото темата е важна.  Тя посочи, че исканите от Миразчиев и творците 357 000 лв. за ремонт на сградата, които всъщност бяха предназначени за бутането, не са налични, тъй като вече са разпределени за улични ремонти през миналата година и са усвоени.

Припомняме, че преди време Миразчиев и гражданската инициатива изготвиха предложение за Гарнизонна фурна и го внесоха в Общинския съвет. Тогава от инициативата настояха общината да им предостави базата срещу символичен наем от 1 лв. годишно.

Оттук нататък отново сме на изходна позиция и пак ще обсъждаме дали районът около фурната ще става парк или детски център, каквото предложение постъпи в общината, посочи кметът Иван Тотев.

Подобни статии

Top