Отиде си Малено!

Маленко Ангелов Галев, с прякор Малено, е издъхнал тази сутрин

в дома си в пловдивското село Караджово, съобщи БЛИЦ, позовавайки се на негови приятели.

Малено е знакова фигура от ъндърграунда в Пловдив и бивш шеф на мотоклуб „Вагабонд“.   Преди няколко години той беше изритан от „братята на вятъра“ с обвинение, че постоянно ги тероризира.

Припомняме, че Малено беше таен свидетел срещу сочения за килър Божидар Атанасов, който е обвинен в убийството на митническия инспектор Георги Дребчев. След като даде показания и заяви, че Атанасов е килърът, ликвидирал митничаря, Малено се яви в Окръжния съд в Пловдив и се отказа от твърденията си.

Преди година-две бившият водач на пловдивските рокери катастрофира и беше в кома около месец. Според негови приятели той е заболял от рак.

Малено е лежал няколко пъти в затвора. Беше обвинен в  кражба на безценни картини на покойния пловдивски художник Кольо Карамфилов, а впоследствие делото срещу него беше прекратено.  Беше съден и за опит за убийство на цигански бос от Плевен. Многократно е имал разправии с органите на реда заради кражби и всякакви други престъпления.

В последните години, низвергнат и отритнат от всички, Малено живееше в Караджово и беше толкова изпаднал финансово, че според негови приятели е събирал желязо с ромите от селото, за да си купи хляб.

Засега не е ясно кога ще бъде погребението му.

Снимки: Блиц

Подобни статии

Top