Откриха 1 тон пилешко без документи за произход в Пловдивско (СНИМКИ)

Месото е под възбрана и ще бъде унищожено

1 тон месо без документи за произход откриха служители на икономическа полиция Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.  Месото е иззето от цех в село Караджово днес при съвместна проверка на служители от отдел „Икономическа полиция“, Областната дирекция по безопасност на храните и Инспекцията по труда.

На място проверяващите са  установили, че в обекта, стопанисван от старозагорска фирма, се съхранява месо без документи за произход. Служителите на икономическа полиция са започнали документална проверка във връзка с изясняване на обстоятелствата.

Проверяващите от ОДБХ-Пловдив пък са констатирали липса на удостоверение за регистрация по Закона за храните и са открили, че съхраняваното в работното помещение охладено пилешко месо е без здравно-индентификационни документи, които да доказват произхода и годността му за консумация.

Контролните органи са съставили констативен протокол, акт за възбрана, протокол за отговорно пазене и разпореждане за унищожаване на откритото месо. Случаят е докладван на дежурен прокурор при Районна прокуратура Асеновград.

Подобни статии

Top