Откриха 17-годишната Михаела от Камено в квартира чак в Берлин

Момичето бе в неизвестност от 6 декември, когато сутринта казала на близките си, че отива на училище, но повече не се прибрала

Намерена е 17-годишната Михаела Миткова Михалева от Камено, която бе обявена за общодържавно, а впоследствие и за международно издирване, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Бургас.

Михаела е открита от немските полицейски служби в апартамент в берлинския квартал „Шпандау“ в добро физическо и психическо състояние. Момичето е изведено от квартирата, обитавана от приятеля й и семейството му, настанена е в социален дом в Берлин. Припомняме, че девойката бе в неизвестност от 6 декември миналата година, когато сутринта заявила на близките си, че отива на училище, но повече не се прибрала.

Според бургаския „Флагман.бг“ Михаела била почти цял месец при Иван Садъков, на 23 години, също от Камено, но от известно време живеещ в Германия. Ромският Ромео здраво завъртял главата на момичето и я прилъгал да отиде при него. Все още не е ясно как е напуснала страната, защото е непълнолетна. Семейството на Михаела подозирало, че тя е при Иван и дори дало насока на разследващите да издирят младия мъж в Германия. Не е известно с какво се е препитавал каменския Дон Жуан, няма данни да е имал постоянна работа в Берлин. Не е изключено да бъде подведен под отговорност, защото е укривал непълнолетно момиче, обявено за международно издирване в дома си. Михаела на няколко пъти е бягала от семейството си.

С адрес Камено е и друга драма с изчезнала и намерена 17-годишна. На 30 декември ОДМВР – Бургас е алармирана за изчезването на второ момиче от Камено – 17 годишната Михаела Янкова Иванова. Същата – благодарение действията на служители от група „Издирване“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Камено, е открита в бургаския комплекс „Меден Рудник“ на 31 декември в добро физическо и психическо състояние и вече е при родителите си.

Top