Откриха академичната година в Медицинския университет, прерязаха лентата и на нов учебен корпус (СНИМКИ/ВИДЕО)

В Медицинския университет в Пловдив днес тържествено бе дадено началото на академичната година.

Тържествената церемония по откриването на академичната година се състоя в присъствието на първокурсниците и техните близки пред Аудиторния комплекс на университета на бул. Васил Априлов №15А.  На церемонията присъства зам.-министърът на образованието проф. Генка Ташкова, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, Пловдивският митрополит Николай, ректорите на другите пловдивски университети, директори на болници, зам.-кметът Стефан Стоянов и др.

„Медицински университет – Пловдив е ковач на медицински кадри не само за пловдивския регион, но и за страната, а и за чужбина. Ние сме горди, че през последните години изградихме модерна учебна и изследователска база, впечатляващи учебни корпуси, създадохме уникалния Симулационен център за обучение в медицината и денталната медицина, Научно-изследователския институт, получихме статут на изследователски университет, разширихме международните си контакти, спечелихме сериозно финансиране от международни програми и проекти и разполагаме с едни от най-добре оборудваните университетски болници за клинично обучение“, подчерта ректорът на университета проф. д-р Мариана Мурджева в приветствието си към първокурсниците и присъстващите.

Тя поздрави първокурсниците и преподавателите и им пожела успешна, изпълнена със здраве, нови възможности, повече положителни емоции учебна година, съпроводена с истински пиетет към знанието.

1 2 3 4

Подобни статии

Top