Откриха академичната година в УХТ, студентите започват обучение присъствено (СНИМКИ/ВИДЕО)

Със студентския и химна на Република България започна церемонията за откриване на академичната година

Новата академична година бе открита официално в неделния ден в Университета по хранителни технологии (УХТ). С тържествена церемония бяха посрещнати първокурсниците, които за първи път прекрачиха прага на учебните корпуси и получиха студентските си книжки. За всеки от тях ръководството на УХТ за втора поредна година бе приготвило таблети, с които да провеждат обучението си, когато се наложи да бъдат в онлайн режим.

Със студентския химн Gaudeamus Igitur и посрещане на знамето на УХТ започна тържествената церемония. След като изслушаха и химна на Република България, първокурсниците бяха приветствани от ректора на университета проф. д-р Пламен Моллов.

„Университетът по хранителни технологии (УХТ) се утвърди като най-авторитетната школа за подготовка на професионалисти в сферата на хранителната наука и технологии през своята 68-годишна история“, каза в приветствието си по повод официалното откриване на новата академична година проф. Моллов и  се обърна  с „Добре дошли“  към  първокурсниците.

„Основното предимство на нашите студенти е успешната им реализация на пазара на труда, което се дължи на високото ниво на преподаване в университета и умелото съчетаване на атрактивни специалности, разработени чрез умело съчетаване на дългогодишни традиции, креативност и новаторство“, продължи ректорът. Според него всичко това дава самочувствие на академичната общност като образователен лидер в сферата на хранителните технологии и увери студентите, че знанията, които ще получат в УХТ, времето и усилията, които положат, ще се превърнат в най-ценния им житейски капитал.

1 2 3 4

Подобни статии

Top