Откриха амфетамин и кокаин скрити в ароматизатори в хотел във Велинградско (СНИМКИ)

Спипаха и четирима велинградчани с марихуана и амфетамин

Продължава активното противодействие спрямо разпространението и притежанието на наркотици в Пазарджишко. Проведена е специализирана полицейска операция в тази насока от служители на Районното управление във Велинград, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

Екипи на група „Криминална полиция“ извършили проверка на хотел намиращ се в село Юндола, собственост на 43-годишен жител на съседното село Света Петка. По време на претърсването органите на реда открили в кухненския блок към ресторанта общо 48 топчета с неправилна форма обвити със станиол и 17 полиетиленови пликчета-тип спейсбек. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на амфетамин и кокаин. Дрогата била скрита в кутия за флакони от ароматизатори.

Криминалистите извършили и проверки на няколко автомобила по улиците на Велинград. Така били засечени четирима велинградчани на възраст между 20 и 27 години и един 28-годишен жител на село Света Петка. У четиримата полицаите открили общо 24 пликчета със суха марихуана и две с амфетамин.

23-годишен жител на село Света Петка пък е заловен да управлява автомобила си под въздействието на наркотици.

Така за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление са задържани общо шестима мъже, спрямо които са образувани бързи производства. Работата по случаите продължава под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.

Подобни статии

Top