Откриха артефакти и оръжие в Црънча (СНИМКИ)

Древни накити, монети и метален кръст

са открити при обиск в дома на 43-годишен мъж от пазарджишкото село Црънча, съобщиха от пресцентъра на МВР. Артефактите са иззети от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ по време на операция по противодействие на конвенционалната престъпност, уточниха от вътрешното ведомство.

При претърсването ченгетата открили още гладкоцевна пушка, 98 патрона за нея и металдетектор. Собственикът им е задържан.

Общо 20 полицейски производства и преписки са образувани

през изминалото денонощие на територията на Пазарджишка област. Арестувани са общо четирима души. В операцията са участвали екипи на ОДМВР-Пазарджик, районните управления в областта, както и служители на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

При проверки в жилищата на 62-годишна жителка от баташкото село Фотиново, 64-годишен от село Сестримо и 45-годишен  от съседното село Мененкьово са намерени две ловни пушки и 152 боеприпаса от различен вид и калибър, притежавани без необходимите разрешителни.

В рамките на полицейските действия от жилища, стопански постройки, гаражни помещения и автомобили са иззети общо 30 000 къса контрабандни цигари и 33.4 килограма сух нарязан тютюн.

Спрямо петима мъже и четири жени са образувани полицейски производства или преписки.

При осъществения пътен контрол пък, са засечени двама водачи, управлявали под въздействието на наркотици и един – под въздействието на алкохол. Двама са шофирали нерегистрирани по надлежния ред мотопед и лек автомобил.

Акцията продължава и през днешния ден.

Подобни статии

Top