Откриха близо 5 кила златни бижута под тоалетната на турски автобус

14-каратовите накити били скрити в тайник, задържане е шофьорът – турски гражданин

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за контрабанда на златни накити за 400 242 лева

На 13.11.2021 г., на ГКПП Капитан Андреево пристигнал автобус с чужда регистрация, пътуващ по маршрут от Турция през България за Сърбия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В тайник, направен в пода на тоалетното помещение на автобуса, митническите служители открили 30 облепени с тиксо пакети, в които били укрити накити от жълт метал. Извършената от вещо лице експертиза установява, че пакетите съдържат 4881 грама изделия от 14-каратово злато – проба 585, на стойност 400 242 лева.

Контрабандните златни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на автобуса М.Д., на 61 г., турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 7000 лева, както и наложена „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-гр. Хасково.

Разследването по случая продължава.

Снимки: Агенция Митници

Подобни статии

Top