Откриха чисто ново игрище за волейбол, баскетбол и футбол в СУ „Паисий Хилендарски“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Две от волейболистките прерязаха лентата на спортното съоръжение

Нова мултифункционална спортна площадка на открито за волейбол, баскетбол и футбол бе открита тази сутрин в СУ „Паисий Хилендарски“. Тя е реализирана по общинската подпрограма за реновиране на спортни площадки и облагородяване на дворните пространства в училищата, която се изпълнява за втора поредна година.

На откриването присъстваха зам.-кметът по образование Стефан Стоянов и началникът на отдел „Образование“ Донка Щилянова.

„Много се радвам, че Община Пловдив продължава да инвестира разумно и качествено в такива добри проекти. Общинската образователна програма е един от най-добрите ни инструменти за водене на местни политики. Чрез нея успяваме да подкрепим максимален брой училища да инвестират в спортна инфраструктура, което е много важно за децата“, коментира Стефан Стоянов.

Той допълни, че през 2021 г. по програмата е финансирано изграждането или обновяването на спортни площадки в 11 училища, както и в Общински детски комплекс.

„Благодарни сме на Община Пловдив за инвестицията. Тяхната политиката за реновиране и разширяване на спортните бази последните години прави впечатление, а особената грижа към образователната система е за адмирации“, заяви директорът на СУ „Паисий Хилендарски“ Ирена Душкова.

1 2 3

Подобни статии

Top