Откриха дарителска сметка в помощ на градския стадион в Асеновград

Кметът на Асеновград и бизнесмени обсъдиха бъдещето на стадион „Шипка“

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев се срещна с бизнесмени от града, които изявиха желанието си да подпомогнат развитието на стадион „Шипка“. Част от тях са и родители на млади талантливи футболисти от ФК „Асеновец“. Идеята на бизнеса е да подпомагне спорта чрез дарения под различна форма.

Целта на инициаторите е не само да се даряват парични средства, а и да се помага с осигуряване на консумативи, осветление, подмяна на тревата на игрището, обновяване на трибуните и т. н.

Като кмет, доктор Грудев подкрепи инициативата им. „Общината винаги е подпомагала спорта в Асеновград и ще продължи да го прави и занапред. Ще съдействаме с каквото можем за реализиране желанията на дарителите“, посочи кметът. Той отново бе категоричен, че спортният обект няма да бъде парцелиран, застрояван или продаван, каквито неверни твърдения се публикуваха из социалните мрежи.

Георги Гривов – един от основните организатори на благотворителната кауза – съобщи, че вече има създадена дарителска сметка. По нея всеки може да внесе средства, които ще бъдат изцяло вложени в реновиране и поддържане на стадион „Шипка“.

Гривов подчерта, че събраните пари ще бъдат ползвани изцяло според волята на дарителите, а разходването им ще е прозрачно чрез публично обявяване.

Подобни статии

Top