Откриха крупна сума пари и дебитни карти у 64-годишна лихварка в Пазарджишко

Досъдебно производство за незаконна лихварска дейност е образувано в РУ-Пещера под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Както вече съобщихме на 15 юли на територията на Пещера се проведе мащабна специализирана полицейска операция с участието на сили и средства от структури на ОДМВР-Пазарджик, ОДМВР-Пловдив и ГДЖСОБТ.

По време на нейното провеждане разследващ екип от полицейското управление в Пещера е извършил проверка в имот, намиращ се в пещерския квартал „Пирин“.

В къщата на 64-годишна жена органите на реда са открили сумата от 33 740 лева и 6500 евро, девет дебитни карти, тетрадки и тефтери с имена на хора и дължими от тях суми. Всички вещи, предмети и пари са иззети.

Разследването е продължило под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Станало ясно, че жената е предоставяла парични суми на жители от квартала под формата на заем срещу лихва. В залог били вземани банковите карти на „клиентите“, където са им превеждани социалните помощи за отглеждане на деца.

Установени са три лица, които са се възползвали от услугите на лихварката, като и тримата са разпитани пред съдия от Окръжен съд-Пазарджик.

Води се досъдебно производство за престъпление по чл.252, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Подобни статии

Top