Откриха мини оранжерия за канабис в Пазарджишко (СНИМКИ) - DC news

Откриха мини оранжерия за канабис в Пазарджишко (СНИМКИ)

24-годишен и братовчедка му гледали марихуаната в Синитово

Домашна мини оранжерия за отглеждане на канабис, както и суха марихуана са открити по време на полицейска акция на криминалисти от РУ-Пазарджик. Тя е била проведена вчера на територията на пазарджишкото село Синитово.

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик извършили претърсвания в жилищата на 24-годишен жител на селото и негова братовчедка на същата възраст. В една от къщите органите на реда открили добре прикрита мини оранжерия за отглеждане на канабис. Тя била добре оборудвана технологично с осветление, вентилатори, въздуховоди, датчици за контрол на влажността и температурата, открити са подходящи за отглеждането на марихуаната торове.

Установено е наличието на пет растения, засадени с саксии и в начален етап на развитие. Иззета е общо близо 200 грама зелена листна маса. Открити са още в разпределени в няколко плика и кутии 27 грама суха марихуана от глави и съцветия.

Цялата дрога и оборудване са иззети, а братовчедите са задържани в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. Спрямо „дуото” се водят бързи производства.

Top