Откриха най-значимото и мащабно събитие в мрежата на учебните фирми (СНИМКИ) - DC news

Откриха най-значимото и мащабно събитие в мрежата на учебните фирми (СНИМКИ)

В Палата №6 на Панаира са разположени щандовете на 97 учебни предприятия от България, Румъния, Сърбия и Испания

„Вашето присъствие и участие на 26-ото издание на „ТФ ФЕСТ 2023 – Млад предприемач“ вече е успех“. Това заяви директорът на Центъра за учебно-тренировъчни фирми и главен организатор на Международния панаир на учебните предприятия „ТФ 2023 – Млад предприемач“ Дария Маврудиева, преди да обяви събитието за официално открито. Тя приветства учениците и учителите за смелостта и дързостта да се представят в конкурентна среда, като им пожела успешни преговори и финални сделки. Маврудиева благодари за партньорството на Международен панаир Пловдив, за академичната подкрепа на Софийския университет, на Смолянския филиал на ВСУ и на НБУ, както и за институционалната помощ от страна на Министерството на образованието и Министерството на труда и социалната политика.

За първи път Международният панаир на учебните предприятия се провежда в хибриден формат и очакванията са за много силно издание. В Палата №6 на Панаира са разположени щандовете на 97 учебни предприятия от България, Румъния, Сърбия и Испания. Във виртуалните сесии за договаряне и сключване на сделки се очакват представители от още много държави. Вече работят онлайн магазините във фейсбук страницата на 26-я международен панаир. Пак там е налична и цялата информация за шестнадесетте конкурса, които съпътстват двудневния форум, посветен на младия предприемачески дух (TF FEST – International Fair of Practice Enterprises | Sofia | Facebook). Победителите в тях ще станат известни в утрешния ден, макар че съревнованието по счетоводство вече приключи. В 17:00 часа днес предстои финалът на конкурса за най-добра бизнес презентация на английски език. С огромен интерес се очаква заключителният кръг от Академията за корпоративна и социална отговорност, както и носителите на титлите Мис и Мистър ТФ ФЕСТ.

Щандовете в Палата №6 на Международен панаир Пловдив са аранжирани самостоятелно от учениците, които в ролята си на изложители посрещат посетителите, предлагат рекламни материали, представят своите продукти и услуги, обслужват заинтересовани клиенти. Те имат възможност за делови преговори в специално обособени пространства, в които да финализират сделки, да извършат и отчитат плащания. Посетителите на панаира също получават кредитни карти, с които могат да пазаруват от тренировъчните фирми Изключително полезният за младите предприемачи модел е признат от образователното министерство и Европейската комисия като много добра практика. В специален поздравителен адрес до участниците и  организаторите от просветното ведомство определиха панаира на учебните предприятия като „най-иновативния учебен форум“.

„За екипа на Международен панаир Пловдив е изключителна чест да бъдем съорганизатори на събитието“, изтъкна в приветствието си главният директор на институцията доц. д-р Иван Соколов. Той поздрави младите участници за вдъхновяващото събитие и подчерта, че те са бъдещето на бизнеса в България и света. „Международен панаир Пловдив винаги подкрепя иновациите и предприемаческия дух“, каза доц. Соколов, убеден в уменията на младите хора да бъдат жизнената сила и двигател на икономическата активност.

Интересни предприемачески инициативи могат да се видят в Палата №6. Учебна фирма от Националната търговска гимназия в Пловдив продава звезди в космоса, друга предлага астрологични услуги и радиестезия. Не са малко и тези с екологичните производства и здравословните козметични и хранителни продукти. Една голяма част са ориентирани към високите технологии и приложението на изкуствен интелект. Стабилно присъстват учебни предприятия, които предлагат различни финансови услуги и инструменти. Автомобилните продажби, туроператорска дейност и брокерски услуги също са във фокуса на младите предприемачи.

Подобни статии

Top