Откриха нов етаж и ултрамодерна площадка в ДГ „Здравец“ в Граф Игнатиево

Поводът е празникът на община „Марица“

Многобройни подаръци направи кметът Димитър Иванов на децата и жителите на община „Марица“ по повод есенния празник на селищната система и отбелязването на Деня на независимостта 22-ри септември. Сред тях бяха театър за малчуганите и награди за победителите в летния фотоконкурс на община „Марица“.

Най-голямата и приятна изненада обаче беше откриването на нов етаж и нова ултрамодерна детска площадка в двора на детска градина „Здравец“ в с. Граф Игнатиево. Въпреки че сградата е построена преди близо 2 години, заради многото млади семейства, които живеят тук, тя вече бе тясна за малчуганите.

Лентата на прекрасната нова придобивка прерязаха кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общинския съвет Гергана Трендафилова, заместник-кметовете Петър Минков и Петко Чочев, кметът на с. Граф Игнатиево Нестор Чочев, тримата общински съветници от селото Пламен Панчев, Георги Генчев и Никола Дончев и директорът на ДГ „Здравец“ Станка Колева.

Жителите на с. Граф Игнатиево, които с огромно  с нетърпение очакваха разширението на забавачката, поздравяваха кмета Димитър Иванов и му благодаряха затова, че е спазил обещанието си. Директорът Станка Колева също изказа признателност на градоначалника.

Щастливи лица и усмивки за откриването на детската градина

„Днес е един щастлив ден и екипът на детска градина „Здравец“ благодари на всеотдайния кмет на община „Марица“ Димитър Иванов, затова че осъществи мечтите ни за по-голяма и просторна градина“, каза Колева.

Отец Димитър отслужи водосвет за здраве и не пропусна да отбележи заслугите на градоначалника за изграждането на новия етаж и площадка за игра, която отговаря на всички европейски норми за безопасност. „Много се радвам, че на днешния ден осветявам нова детска площадка и пристройка към детската градина, благодарение на инициативния и енергичен кмет на община „Марица“ Димитър Иванов и неговите съратници“, посочи свещеникът.

Управникът попита малчуганите от забавачката харесват ли им новите придобивки и получи мощно и дружно „Да“. „Няма нищо по-чисто, искрено и радващо сърцето, като това „Да“ на децата. Това за мен означава „Да“ на бъдещето и „Да“ – на доброто“, подчерта Димитър Иванов. Той посочи, че няма да пести усилия и занапред, за да се чувстват щастливи малките жители на община „Марица“.

„Днес е троен празник за с. Граф Игнатиево – честваме Деня на Независимостта, есенния празник на общината и откриваме разширената детска градина. Радвам се, че има деца и млади хора, за да надграждаме това, което сме построили заедно. Когато сме задружни, успяваме в името на децата ни“, изтъкна управникът. 

1 2

Подобни статии

Top