Откриха нов етаж и ултрамодерна площадка в ДГ „Здравец“ в Граф Игнатиево

Празникът на община „Марица“ беше отбелязан тържествено на площада в селото

Той покани всички жители на площада в селото, където с тържество пред НЧ „Изгрев-1927 г.“ бе отбелязан празника на община „Марица“. В концерта участие взеха самодейните състави от селата Строево, Труд и Граф Игнатиево. Най-аплодирана бе малката звезда на самодейците от с. Труд – 3-годишната Юлия Шопова, която очарова всички жители и гости на с. Граф Игнатиево с брилянтното изпълнение на песента „Маро льо, Маврудо“.

Отец Димитър отслужи водосвет за здраве на всички жители на община „Марица“. Кметът Димитър Иванов честити празника и обеща, че ще продължи да брани самостоятелността и независимостта на селищната система, както е правил това и през последните 8 години.

„Имам честта и удоволствието за 8-ма поредна година да Ви поздравя за есенния празник на община „Марица“ . На този ден, преди 111 години е обявена Независимостта на България. На днешния ден, преди 31 години, община „Марица“ за пръв път отбелязва празника си като свободна и самостоятелна община. Смятам, че изпълнихме приоритета си – да осигурим по-добро настояще и бъдеще на децата ни, изградихме детски градини, спортни зали, детски и спортни площадки, кметства и здравни служби.

Кметът Димитър Иванов: Община „Марица“ остава независима и самостоятелна!

Обещавам, че и в бъдеще ще продължим да пазим целостта и границите на община „Марица“ , както сме правили това досега. Гарантирам, че няма да се поддаваме на ничие чуждо влияние, нито ще застанем на колене пред желанията на разни политици за приобщаване на общината ни към някоя съседна. Никой и нищо няма да успее да внесе разцепление в нашите редици – продължаваме заедно напред,  по-сплотени и по-силни от всякога. Защото ние искаме да живеем заедно, тук, в община „Марица“ , искаме да е това, което е в момента“, отсече кметът Димитър Иванов.

Той награди победителите във фотоконкурса „Лято мое незабравимо, слънчево и вълшебно“. Грамота и селфи стик получиха спечелилите трето място Наталия Яланджийска от с. Калековец и второ място – братята Веселин и Антон Йотови от с. Скутаре. Призът за първо място – професионален фотоапарат, отиде при учениците от ОУ “Христо Смирненски“ в с. Строево.

Преди началото на тържеството 110 деца от ОУ „Граф Н. Игнатиев“ и ДГ „Бисер“ в с. Труд се смяха и забавляваха в салона на НЧ „Изгрев – 1927 г.“ с постановката на театър „Слънчо“. Празникът продължи с игривите ритми на оркестър „Орфей“ с художествен ръководител Георги Янев и народно хоро, което традиционно бе поведено от кмета на община „Марица“ Димитър Иванов. На събитието присъстваха кметове на населени места, общински съветници и представители на администрацията.

1 2

Подобни статии

Top