Откриха нова детска ясла в село Ягодово (СНИМКИ)

Новата сграда беше осветена на официална церемония

„Една отдавна чакана придобивка”, с тези думи заместник-кметът на община „Родопи” Владимир Маринов откри новата детска ясла в село Ягодово. Новата сграда беше осветена на официална церемония в присъствието още на ресорния заместник-кмет Борислав Инчев, заместник-кмета Неази Таир, председателя на Общински съвет „Родопи” Георги Цанков, общинските съветници Веселина Михайлова, Иван Стоилов и Йордан Бакалов,представители на общинска администрация.

„Това е придобивка не само за село Ягодово, но за цялата община. Благодарение на усилията на целия екип направихме необходимото, за да върнем живота в тази сграда. Община „Родопи” става все по-атрактивна за младите хора, населените места от общината са едно добро място за живеене. Подобряване на условията в детските заведения е един от основните ни приоритети, но решенията не са работа на парче, а цялостна програма за  развитието им. Чудесен е поводът, по който сме се събрали  днес, а ние ще продължаваме с нашите усилия да създаваме добри условия, в които най-малките  да учат и растат”, с удовлетворение заяви Владимир Маринов, временно изпълняващ длъжността кмет на община „Родопи”.

В новата яслена група има  спалня за деца,  стая за игра,  кът за хранене, блок за измиване на посуда, санитарен възел и умивалня, гардеробно помещение. Условията са повече от прекрасни,  децата имат дневна, стая за отдих, нова тоалетна, отопление, доволно отбелязват от екипа на детското заведение.

„Новата яслена група ще осигури комфорт и по-добри условия за отглеждането на децата от селото”, коментира директорът на детска градина „Пролет” Веселина Мурджева.

Преди ремонта постройката  беше на груб строеж, а сградата – предназначена за социална кухня.

В  преустройството й общината вложи 170 хиляди лева. Осигурени са и необходимите 30 хиляди лева за обзавеждане. В бюджета тази година са заложени още пет хиляди лева за включване в газовата мрежа. Новата яслена група работи официално от понеделник. Тя е с капацитет от 20 деца.

Лентата на новата сграда  прерязаха заместник-кметовете Владимир Маринов и Борислав Инчев, заедно с директора на детското заведение.  А истинските домакини , децата от детска градина „Пролет“ в Ягодово поздравиха присъстващите с  кратка музикална програма.

Top