Откриха новата детска градина на ул. „Богомил“, ще приеме 4 групи деца

Детската градина е на стойност 2,5 млн. лв. с оборудването

Новата детска градина на ул. „Богомил“ бе открита тържествено днес. Детското заведение, което е филиал на ДГ „Чайка“ разполага с басейн и ще приеме 4 групи с по 26 деца. Очаква се до края на март градината да бъде захранена с парно, съобщи при откриването зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ и е на стойност 2,5 млн. лв. с оборудването. Той е част от големия проект BG16RFOP001-1.003-0001 „Образователна инфраструктура“ – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, Процедура „BG16RFOP001-1.003 – Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“, който е на обща стойност 18 106 266.94 лева.

„Това е една от най-бутиковите детски градини в Пловдив, която има и басейн“, коментира Райчев.

По думите му предстои да бъде реализиран проекта за пътната инфраструктура на кв. „Гладно поле“, който се очаква до края на годината да бъде изпълнен. „Предстои също до две-три седмици да бъде завършен ремонтът и на ул. „Лев Толстой“, като остава само да се положи износващият пласт асфалт и да се реализира озеленяването“, уточни ресорният зам.-кмет.

„Очаква се да бъде закрит филиала на ДГ „Буратино“, който сега е блокова градина и оттам две групи да бъдат преместени в новата градина. Още една група от филиала на ДГ “Чайка“, който е на ул. “Лев Толстой“, също ще бъде преместена. Така че от есента ще бъдат обявени нови две първи групи за ДГ „Чайка“. По този начин ще бъдат поети нуждите на този квартал“, каза обясни зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов.

Очаква се другата седмица общинският бюджет да бъде качен на страницата на община Пловдив за обществено обсъждане, поясни след откриването на детската градина Здравко Димитров. Той не уточни каква ще бъде бюджетната рамка, но призна, че „за съжаление не е това, което трябва да бъде, както навсякъде в държавата“. 

Подобни статии

Top