Откриха нови катерушки в Кючука (СНИМКИ)

Нова детска площадка в парк „Белите брези“ в район „Южен“

беше открита от кметовете на Пловдив – Иван Тотев и на района – Борислав Инчев.  Детското съоръжение е второто, изградено в района – наблизо има още една площадка, но тя е недостатъчна за всички деца, които искат да играят в парка.

Площадката отговаря на всички изисквания с ударопоглъщаща настилка, осветление, пейки, различни уреди за игра и забавление като пързалка, люлки, клатушка и т.н.

„Парк „Белите брези“ е чудесен открит парк, който се поддържа добре. Остава само да се пусне водата на фонтана“, посочи градоначалникът. И допълни, че скоро паркът ще бъде обезопасен и с видеонаблюдение.

Още две детски площадки се строят в момента в района и ще бъдат готови за Деня на детето – 1 юни. Едната в е квартал Коматево, а другата – на бул. „Александър Стамболийски“ 82 – 84.

Общо 450 000 лева са отделени тази година за изграждането на 5 нови големи детски площадки в Пловдив. Едната от тях ще бъде в „Северен“, посочи Тотев.

Започва и работата на общината по Общия устройствен план и урегулиране на проблемите с височините на новостроящи се сгради в централна градска част.

В плана ще бъдат предвидени нови зелени площи в града, както и прекратяване на презастрояването. За целта ще се спре продажбата на зелени площи в район „Тракия“, допълни Тотев.

Снимки: Фейсбук страница на Община Пловдив

Подобни статии

Top