Откриха обновената градинка на пл. „Света Петка“ в район „Централен“ (СНИМКИ)

Кметът Иван Тотев преряза лентата на обновената зелена площ

Обновената градинка на площад „Света Петка“ /срещу едноименната църква/ бе открита днес от кмета Иван Тотев. Обновяването бе извършено по Проект „Подобряване на градската среда в община Пловдив“, който е на обща стойност около 1,5 млн. лв.

Проектът беше финансиран от Оперативната програма „Региони в растеж“, която е съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В обновената градинка са поставени нови пейки, има водни огледала с фонтани  и  модерна детска площадка. Освен нея е обновен също районът до Понеделник пазара, Голямата епископска базилика и бул. „Княгиня Мария Луиза“.

В този район са обновени тротоарната настилка по булеварда до Малката базилика, поставени са антипаркинг колчета в района и е въведена нова организация на движение. Засадени са също над 80 дървета и 5 хиляди храсти.

В целия проект са включени общо 9 обекта до бул. „Марица-юг“, няколко междублокови пространства и зелени площи, като всички се намират в район „Централен“.

Предстои да бъде изградена велоалейна връзка юг-север, обясни кметът Иван Тотев. По думите му велоалеята няма да е асфалтова, а ще бъде съобразена със забраната за преминаване през тунела и ще минава по ул. „Иван Пеперлиев“ и „Митрополит Панарет“ до площад „Шахбазян“.

Подобни статии

Top