Откриха първата общинска детска ясла по методиката Монтесори 

Яслата е в пловдивския район „Западен“

В Пловдив вече работи първата в България общинска ясла, в която деца се обучават по системата Монтесори. Иновативното обучение беше открито официално днес в детска ясла „100 усмивки“ от кмета на Пловдив Иван Тотев, заместник-кмета по образование Стефан Стоянов и кмета на район „Западен“ Димитър Колев.

„Виждам, че децата са спокойни и щастливи. Благодаря ви за грижите, които полагате за тях, както и за смелостта да се заемете с това предизвикателство“, обърна се към присъстващите кметът Иван Тотев.

От своя страна заместник-кметът по образованието Стефан Стоянов заяви, че подобно обучение е нямало как да се случи без усилията на кмета на Пловдив.

„Той винаги е подкрепял такива авангардни идеи и има решаваща роля за този пореден успех“, заяви Стоянов, като отдаде дължимото и на екипа, който е обучил преподавателите. „Натрупахме сериозен опит с методиката Монтесори. Вече имаме второ училище, както и седем детски градини, в момента се подготвя и втора ясла и смея да твърдя, че това е една от значителните реформи в българското образование, като тя е обърната изцяло към децата“, допълни Стефан Стоянов.

1 2

Top