Откриха плувния сезон на Градския плаж в Асеновград

Първите посетители се възползваха от предиобедните слънчеви лъчи

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в Асеновград инж. Петър Петров постави официално началото на плувния сезон в Градския плажен комплекс.

„Градският общински плаж на Асеновград вече се утвърди като място, на което не само местните, но и гостите на града разпускат след работа или релаксират в почивните дни. Обособени са уютни и безопасни места и за най-малките ни жители. Радвам се, че Асеновград разполага с такова място, на което хората могат да се срещнат с приятели, да спортуват или просто да почетат книга под сенките. Искрено пожелавам летният сезон да премине без инциденти за Градския плаж и в края на лятото да отчетем резултати на успешна и ползотворна работа за целия екип. Удоволствие е за мен да отправя пожелание от свое име и от името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев към асеновградчани и гостите на града – да се наслаждават на обновената обстановка и слънчевите и топли дни да бъдат повече от дъждовните“, каза пред присъстващите Петров.

Още при официалното откриване пристигнаха първите желаещи да плажуват в днешния ден. Слънцето се усмихна на посетителите чак до късния следобед, когато традиционно в Асеновград се разрази буря. Входът за плажа днес бе свободен, а желаещи да събират тен и да спортуват не липсваха.

Архиерейският наместник на Асеновград отец Йордан Георгиев освети плувния комплекс за здраве, благополучие и сезон без инциденти.

За безопасността на посетителите на Градския басейн ще се грижат екип от професионални спасители. Сутрин от 08:00 ч. до 10:00 ч. и вечер от 18:00 ч. до 20:00 ч. пък ще се провежда курс по плуване за деца.

Закупени са 120 нови шезлонга и 100 чадъра. Подредени по цвят, придават естетически приятен вид на обстановката в комплекса. Община Асеновград призовава асеновградчани и гостите на града да опазват имуществото на Градския плаж, за да може на всеки посетител да му бъде приятно и комфортно.

Подобни статии

Top