Откриха плувното лято в Асеновград, вижте обновения басейн в центъра на града

Аниматори, забавни игри и изненади очакват децата на Асеновград на първи юни.

Детското парти започва на обед на плувния басейн в центъра на града. Като подарък за празника на малчуганите Общината е обявила ден на отворените врати и най-малките жители на Асеновград ще плуват безплатно.

Официален старт на плувното лято в Асеновград беше даден днес. На обновения басейн в центъра на града не липсваха ентусиасти, нетърпеливи да нагазят във водите на ремонтираното съоръжение.

Обновяването на лятната къпалня струва около 110 хиляди лева. Напълно ремонтиран

и са двата детски басейна. Поставена е нова облицовка на детските места за къпане, подменена е пързалката, а спирателните кранове са ремонтирани. Настилката около басейните е сменена с противохлъзгащи плочки.

В горещите летни дни асеновградчани ще могат да се радват  на прохладата на водата и покрай басейна с олимпийски размери.Водата в него е минерална, близка по състав с тази в Хисаря и Павел баня.

Площта за плажуване е увеличена с нови 450 квадратни метра. Новият плувен сезон ще предложи на асеновгрдачани и още 140 нови чадъра и 80 шезлонга. Така местата за комфорт покрай водата стават общо 280, а сянка ще осигуряват над 300 чадъра.

За безопасността и спокойствието на плажуващите ще отговарят трима спасители, лекар и медицинска сестра. Басейнът има и дневна охрана. 

На територията на басейна вече работят два павилиона за обществено хранене.

Входните такси се запазват както до сега – 4 лв. за възрастни и 3 лв. за лица до 18 г. Управата на басейна предлага  и 3 вида месечни карти за ползване на съоръжението.

 

Подобни статии

Top