Откриха седмия мегафорум за агробизнес вино, храни и оборудване (СНИМКИ) - DC news

Откриха седмия мегафорум за агробизнес вино, храни и оборудване (СНИМКИ)

Вицепрезидентът Илияна Йотова преряза лентата

Вицепрезидентът Илияна Йотова и зам.-министърът на земеделието Стефан Бурджев преряза днес лентата на голямото изложение за агробизнес, вино, храни и оборудване в Пловдивския панаир. Това е седмото мегаизложение АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ, а днес стартира и 30-то юбилейно издание на АГРА.

На тържествената церемония по откриването присъстваха също заместник-министрите на земеделието Момчил Неков и Стефан Бурджев, кметът на Пловдив Здравко Димитров, ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов, представители на сдружения и асоциации, свързани със сектора.

„Изложението показва развитието на няколко стратегически отрасъла на икономиката, свързани помежду си както в производствен, така и в маркетингов аспект„, каза в приветствието си главният директор на Международен панаир – Пловдив Иван Соколов. Той подчерта, че в Пловдив компании от цял свят представят иновации от последно поколение, които отговарят на нагласите на модерния човек за завръщане към автентични здравословни продукти. Форумът включва специализираните изложби АГРА – Международна селскостопанска изложба, „Винария“ – Международна изложба за лозарство и винарство, „Фудтех“ – Международна изложба за храни, напитки, опаковки и технологии и изложбата за италиански храни и вина – „Вкусове от Италия“.

За първи път се експонира едра земеделска техника на закрито на площ от 35 000 кв. м

Соколов съобщи още, че на изложението за първи път се експонира едра земеделска техника на закрито и тя заема площ от 35 000 кв. метра. Експонирана е  едра земеделска техника и на откритите площи.

Според него бутикови изби чертаят променената винена карта на България, а „Градът на виното и деликатесите“ е с много по-богат асортимент от предишни години, като представя производители не само от България, но и от чужбина.

1 2

Подобни статии

Top