Откриха телата на баща и син, изчезнали под връх Ботев. Скрили се от бурята, паднали в дере, измръзнали до смърт!

Възрастен спасител е стигнал до труповете тази сутрин в местността Паниците

Откриха телата на двамата старозагорци – бащата и сина, изчезнали под връх Ботев, съобщава репортер на DCnews.bg. В момента се огражда периметърът, очаква се труповете да бъдат извадени и откарани за аутопсия. На тях тази сутрин в местността Паниците е попаднал дългогодишният спасител Тодор Мечкарев.

Пред наш репортер той разказа, че миналата вечер е разговарял със спасители от Пловдив, споделяйки съмнението си къде са телата, но снощи било късно, а и той бил уморен, затова отишъл на място днес. И открил телата, изпаднали в дере. По предположения мъжът и момчето се скрили от бурята зад прекършено дърво, но измръзнали и се търкулнали. Причината  за смъртта по всяка вероятност е точно измръзване.

Припомняме, че 42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан от Стара Загора предпирели изкачване на връх Ботев на 4 февруари. Те оставили колата си в местността Паниците, след това тръгнали нагоре и успели да стигнат върха. Преспали в хижата там. На следващия ден двамата тръгнали, заедно с още двама души надолу, но се разделили, тъй като бащата и синът вървели бавно. Оттогава следите на Атанас и Андриан се губят.

Подобни статии

Top