Откриха учебната година и в Белозем (СНИМКИ)

Павел Гуджеров даде старт на новата учебна  година в Белозем

С впечатляващо тържество, гарнирано с богата музикална програма, приветствия и благопожелания бе огласен дворът на ОУ „Гео Милев“ в Белозем. Учители, ученици и родители заедно откриха  учебната 2018/2019 година в местното  школо.

Отец Елко от католическия храм в Белозем и отец Петър от местната православна  църква отправиха благослов за здраве  и молитва за успех в начинанията на всички присъстващи.

Официални гости на празника бяха кмета на община Раковски Павел Гуджеров и кмета на Белозам Иван Тачев.

В приветствието си към събралото се множество кметът  Гуджеров подчерта, че българските училища са ковачници на бъдещето, а учителите техните ковачи. Градоначалникът се ангажира с обещанието, че в най-скоро време новият облик на физкултурния салон на училището ще е факт. В края на месец юли община Раковски входира проект  по програмата за развитие на  селските райони  на стойност 500 000 хил. лв.и предвижда изграждането, оборудването и обзавеждането  на физкултурен салон в училище „Гео Милев“ в Белозем.

Възпитаници на училището изпълниха тематични стихове, песни и танци. Изпълненията на малките танцьори от местната школа по танци „Тодорови“  въодушеви публиката и изпълни с емоции учениците и техните гости.

По повод началото на новата учебната година кметът изпрати поздравителен  адрес  до всички училища на територията на общината.  В обръщението се казва:

1 2

Подобни статии

Top