Откриха учебната година в Спортно училище „Васил Левски” в Пловдив

С издигането на знамената на България и Европейския съюз и химна на страната започна учебната година в спортното училище в Пловдив.

„Подготвили сме една приятна изненада за нашите ученици – спортно училище „Васил Левски“ посреща новата учебна година с 4 изцяло обновени кабинета – по информатика, математика, география и история“, обяви пред всички директорът Илияна Данчева.

Последва превърналото се в традиция предаване на ключа на училището от 12-ти на 5-ти клас и молебен за здраве и успех, отслужен от отец Георги. След удрянето на първия за учебната година звънец всички ученици, водени от петокласниците, се насочиха към класните стаи.

Специални гости на тържеството бяха кметът на район „Западен” Димитър Колев, неговите заместници Георги Георгиев и Нонка Симеонова, директор на дирекция „Спорт за учащи и спортни училища“ към Министерството на младежта и спорта Венцислав Игнатов, заместник-областният управител Петър Петров и директорът на дирекция „Спорт и младежки дейности” Петър Зехтински.

 

“Васил Левски“ е най-старото спортно училище в България, като догодина ще отбележи своята 70 годишнина. В многогодишната история на ССУ “Васил Левски“ то се е превърнало в трамплин за цяла плеяда спортисти и личности, които са прославили България по целия свят. Училището се гордее с 8 олимпийски, 49 световни, 47 европейски титли. Гордост на училището са известните на всички Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Петър Мерков, Мария Петрова, Асен Златев, Стоян Делчев, Севдалин Маринов, Николай Бухалов, Ваня Гешева, Наим Сюлейманов, Милен Добрев, Ива Пранджева, Цветана Пиронкова и много други.

Подобни статии

Top