Откриха учебната година във всички 11 училища в община „Родопи“

177 първокласници с послание за първия учебен ден от кмета на община „Родопи” Павел Михайлов

Кметът и заместниците му Владимир Маринов и Борислав Инчев поздравиха учениците в общината

Новата учебна година в община „Родопи” започна официално днес. Всички 11 училища на територията на общината  отвориха врати, след като близо половин година бяха затворени заради пандемията от коронавирус.

Кметът на община „Родопи” откри учебната година в училищата в селата Първенец и Марково. Неговият заместник Владимир Маринов присъства на тържествата в селата Брестник, Белащица и Храбрино.

ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в  село Първенец тази година посреща най-много първокласници, разпредели в две паралелки. Там за първи път чуха училищния звънец  27 деца. Наред с буквара и читанката най-малките ученици получиха като подарък и патриотичен буквар  с послание от кмета на общината Павел Михайлов.

Тази година броят на първокласниците в община „Родопи” е 177.

 „ Към всички пожеланията са новата учебна година да бъде позитивна и успешна.  Да завърши така, както започва,  а именно присъствено. За някой тя е първа,за някой поредна, за някой последна. Безспорно най-развълнуваните днес са първокласниците.Скъпи първокласни, вие имате един специлен ден. За първи път ще прекрачите прага на родното училище, ще седнете в класната стая и ще отворите букварчето, което ще ви отвори пътя към познанието”, приветства кметът Павел Михайлов.

На децата, учителите и техните родители той пожела да бъдат щастливи, смели, креативни, но преди всичко -всички да бъдат здрави, дисциплинирани и отговорни.

В условията на COVID-19 от днес първи звънец удари и в Марковското училище. В двора ученици, преподаватели и  родители отбелязаха новата учебна година при спазване на противоепидемичните правила. Специални гости бяха кметът на общината Павел Михайлов, кметът на село Марково Десислава Терзиева и съветниците Пламен Кабаков и Ангел Рахов.

Училище с традиции, първо по успех в общината на Националното външно оценяване след 7 клас и на 16 място в цялата област. Догодина сградата на училището отбелязва 100 години от построяването си. Кметът поздрави децата и техните родители за избора им да  учат и възпитават именно в училището в Марково.  Кметът и гостите разгледаха и новата класна стая на  училището, в която ще учат децата от шести клас.

„На добър час през новата учебна година” , пожела заместник-кметът на община „Родопи” на всички деца в селата Брестник, Белащица и Храбрино.

В ОУ „Васил Левски” в Брестник и в училище „Пенчо Славейков” в Белащица той най-наред поздрави първокласниците. „Първият учебен ден винаги  е вълнуващ. Несъмнено с най-голямо вълнение, с много емоции и очаквания, но и мъничко притеснение го очакват децата, които за първи път пристъпват прага на училището. Скъпи първокласници, днес за първи път ще чуете училищния звънец, днес тръгвате по дългия път на знанието, по който ще ви водят вашите учители”, каза заместник-кметът Владимир Маринов и благодари на учителите за грижите, които полагат за най-малките жители на община „Родопи”.

Във всички училища в община „Родопи” учебната година беше открита официално с издигане на националния флаг на Република България и химна на страната.

Председателят на ОбС „Родопи”  Георги Цанков приветства по повод началото на учебната година в  селата Устина и Брестовица.

Заместник-кметът Борислав Инчев, който е с ресор „Образование, здравеопазване и младежки дейности ” в община „Родопи” беше гост в Крумово и Ягодово. 

Да поздравят учениците, учителите и техните родители с първия учебен ден в Браниполе, село Кадиево и Цалапица бяха общинските съветници Кера Тошева, Илина Вутова и Боряна Бръзкова.

Талантливите деца на община „Родопи” поздравиха гостите, учителите и своите родители с рецитал и богата музикална програма.

 

 

Подобни статии

Top