Откриват 74-я Технически панаир в Пловдив

Мащабна акция за пътна безопасност е включена в програмата

74-то издание на Международния технически панаир в Пловдив започва днес. Официалната церемония по откриването е насрочена за 11.30 ч.

Мащабна акция за пътна безопасност е включена в програмата на „Ауто сити Пловдив 2018“. За първи път се осъществява съвместна кампания  „Отговорни на пътя“, в която партньори са  Областната дирекция на МВР в Пловдив – сектор „Пътна полиция“, Областната администрация и организаторите на изложението:  Международен панаир Пловдив и „Експо тийм“.

Важна част от акцията са разясненията за овладяване на агресивността, причина за стотици катастрофи и инциденти, предизвикали протести на хората в много градове през последните седмици. Ще се акцентира върху подобряването на отношенията между участниците в движението, като начин за  повишаване на  спокойствието и сигурността по пътищата.

Консултациите ще се предоставят на специален щанд

В дните от 24 до 29 септември на обособен щанд служители от сектор “Пътна полиция” ще предоставят на посетителите полезна информация за безопасно шофиране, съвети за намаляване на пътнотранспортните произшествия, разяснения за подобряване на отношенията между всички участници в движението и овладяване на агресивността.

За целта са изготвени редица информационни материали – брошури, флайери, шапки. Ползвайки се от предоставената ни възможност на проявата, МВР-експертите ще дават и консултации за процедурите и необходимите документи за регистрация на новозакупен автомобил и ще подпомагат окомплектоването  на необходимите документи на сключилите договор за покупка по време на самото изложение.

В акцията „Отговорни на пътя“ участие ще вземат и автомобилният състезател Илия Царски и представители

Само през миналата година у нас  са станали 6888 тежки катастрофи,

при които е отнет животът на 682 души и са ранени  8680. България е на второ место, след Румъния, в черната класация на Европейската комисия за брой на загинали на пътя, като двете държави имат най-много смъртни случаи – 80 на един милион жители.

Очаква се кампанията да привлече вниманието на голяма част от посетителите на „Ауто сити Пловдив“, чийто брой ще нахвърли 30 000 заради интересните експонати.

Атрактивна визия на изложбата пресъздава градската среда с улици, маркировка и пътни знаци. Там ще бъдат демонстрирани леки коли,  автобуси и други превозни средства от известни марки, резервни части, гаражно и сервизно оборудване. Ще има и тестдрайв зона.

Изложителите ще предлагат изгодни отстъпки с цел да се улесни закупуването на нови возила. Един от гостите ще спечели като награда автомобил по избор измежду 7 модела.

Подобни статии

Top