Откриват барелефа на големия Стефан Данаилов в Пловдив

Тази вечер за страта на „Сцена на кръстопът“ в двора на Драматичния театър

Откриват барелефа на големия Стефан Данаилов на старта на „Сцена на кръстопът“. 24-ото издание на Международния есенен театрален фестивал се открива днес от 19.00 часа в двора на Драматичния театър със специална церемония по освещаването на барелефа на проф. Стефан Данаилов на Камерната зала, която ще носи неговото име като знак на признателност към приноса му за театралното изкуство.

След официалната церемония предстои друго събитие, посветено на Данаилов – представянето на документалния филм „Монолог“ на режисьора Георги Тошев. То започва в 20.30 часа в лятно кино „Орфей“. Входът за събитието е свободен, но за да бъдат спазени здравните изисквания в условията на пандемията от коронавирус, зрителите трябва да си вземат пропуск от касата на Драматичния театър.

Необичаен, в по-различен формат заради извънредната ситуация ще бъде тазгодишният фестивал. Едно е сигурно обаче – зрителите, верните приятели на форума няма да скучаят. Те ще имат възможност да се срещнат с автори на пиеси, актьори, да гледат изложби, да слушат хубава музика. А финалът е специален и само за пловдивската публика – учениците на Мастера си дават среща под тепетата, за да разкажат „Истории с Ламбо“, разказват организаторите.

За подробности около програмата на „Сцената“ почитателите на театралното изкуство могат да ползват сайта на фестивала. Мотото тази година е „Театъра – Гордостта“.

Подобни статии

Top