Откриват галерията на „Гладстон“ на 2 септември, пл. „Централен“ – за празника на града

Вече е получен Акт 15 за галерията

Галерията на ул. „Гладстон“ ще бъде открита на 2 септември, съобщи днес кметът Иван Тотев. По думите му за откриването е поканен и премиерът Бойко Борисов.

Откриването ще съвпадне с началото на Есенния салон на изкуствата в Пловдив – едно от най-знаковите кулктурни събития под тепетата.

Миналия петък е получен Акт 15 на галерията, предстои подаването на документи за Акт 16 и се очаква съвсем скоро да бъде получен и той.

Според кмета от 15 декември Дружеството на пловдивските художници ще може да използва залите на „Гладстон“.

Той припомни и откриването на другата нова галерия миналата седмица – „Капана“ (бившия Детмаг).

Кметът съобщи също, че за празника на Пловдив – 6 септември или на 7 септември, ще бъде открит и пл. „Централен“. И допълни, че всичко, което е планирал да се случи до края на мандата му, ще бъде готово, включително и бул. „Северен“.

Тотев равен с Филип Македонски?

„И онзи ден, когато се качих на колоната на Форума, изпитах едно невероятно удовлетворение, чисто символично. Помните, ние започнахме работа с премахването на колоната на Филип Македонски – имаше една колона с един човек върху нея (колоната на Филип Македонски беше на Римския стадион, а впоследствие беше преместена на площадчето пред бившия Младежки дом, сега сграда на Общински съвет – Пловдив – б.р.), така започна мандата, като я преместихме от Римския стадион и завърши с тази колона, но този път бях аз отгоре, на Римския форум. Невероятно е усещането да видиш през тези години колко много се промени града“, подчерта градоначалникът.

Подобни статии

Top