Откриват изложбата „Нашите будители. 150 години Българска Екзархия“

Проектът  включва създаването и представянето на фотоизложба

В Културен център „Тракарт“ се открива документална фотоизложба „Нашите Будители. 150 години Българска Екзархия“ с празничен музикален поздрав на Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ с диригент Милка Толедова и музикален съпровод Юлия Петрова.

Събитието е от 18 часа.

Проектът “Нашите Будители. 150 години Българска Екзархия” се изпълнява в сътрудничество на Пловдивски граждански клуб И Културен център “Тракарт”, с финансовата подкрепа на Община Пловдив по Компонент 3 „Гражданска активност“ и е част от Културния календар на града за 2020 г.

Изложбата е по повод 1 ноември – Ден на народните будители и представянето на изложбата е част от програмата, с която Пловдивският граждански клуб отбелязва празника. Експозицията ще може да бъде видяна в продължение на 20 дни, през които са предвидени още 2 събития – срещи със съвременни будители като доц. Кирчо Атанасов, Александър Секулов и Манол Пейков на 11 ноември и 17 ноември 2020 в Културен център „Тракарт“ от 18.00 часа.

Проектът  „Нашите будители. 150 години Българска екзархия“  включва създаването и представянето на фотоизложба, посветена на участието на  пловдивчани в борбата за независима българска църква.

1 2

Подобни статии

Top