Откриват медицински център в Тракия икономическа зона

Центърът е първи по рода си в България

Специализиран медицински център ще бъде открит днес от 11 часа в Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Първото звено на медицинския център – „Тракия Медикал – Марица“ ще бъде открито в зона Марица, част от ТИЗ. Такива звена, при интерес от компаниите, ще заработят и в останалите подзони на ТИЗ.

„Тракия Медикал – Марица“ е ситуиран на Голямоконарско шосе.

На официалното откриване ще присъства Областният управител на Област Пловдив Ангел Стоев, инж. Пламен Панчев – създател и изпълнителен директор на ТИЗ, кметовете на Радиново, Бенковски и Царацово, представители на компании от ТИЗ.

Медицински център „Тракия Медикал“ е част от социалната програма на „Клъстер Тракия икономическа зона“, чрез която се предоставят допълнителни услуги на инвеститорите, променя се средата за правене на бизнес и качеството на живот. Той е първият в страната, ситуиран в индустриална зона, като реално чрез него ще се подпомогне не само медицинското обслужване на персонала на фирмите, но и на жителите на близките населени места.

Едно от основните предимства на МЦ „Тракия Медикал“ е мобилността – възможност за предоставяне на профилактика с различни специалисти в зависимост от спецификата на рисковете от професионални заболявания.

„Ще поставим началото на дигитални медицински досиета и някои аспекти на телемедицината /медицински действия от разстояние/“, обясни д-р Васил Маргаритов, специалист по термография /неинвазивна диагностика с инфрачервена камера и специализиран софтуер/.

За първи път в страната ще се прави скрининг на персонала на фирмите за наличие на последствия от коронавируса.

Нововъведение в тази насока е комбинирано изследване – съчетаване на термография и белодробна ехография за проследяване на състоянието на организма с акцент върху белия дроб. Тук ще се правят и експресни тестове за COVID-19 с проба от слюнка.

Подобни статии

Top