Откриват нова детска градина за 200 деца в „Южен“

Община Пловдив ще открие нова детска градина в район  „Южен“ до края на годината

Във всички райони в момента се изграждат и реконструират 11 детски заведения

„На 80 % са приключили строителните работи по изграждане на новата детска градина на бул. „Александър Стамболийски“ в район „Южен“. Това съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев след проверка за напредъка.  Предстоят довършителни работи в самата сграда и обзавеждане. В момента се работи по озеленяване на двора и изграждане на капково напояване. Трябва да бъдат поставени и катерушки, пейки и други съоръжения за игра и забавление.

В новата  градина ще се помещават 8 групи с капацитет от 200 деца. Сградата е на два етажа и разполага с басейн, спортен салон и голям паркинг. Обособени са четири къта с гумирана настилка, на които ще бъдат разположени детските катерушки и четири пясъчника.

Забавачницата разполага още със самостоятелна кухня, както и товарен асансьор за улесняването на персонала при разнасянето на храната. На първия етаж е разположен и лекарски кабинет.

Всяка група има собствена стая за игри, към която е обособен кът за хранене с маси, столове и спалня, а във физкултурния салон – самостоятелна съблекалня, в която са осигурени индивидуални шкафчета за всяко дете.

Сградата има изградена централна климатична система, която използва иновативна технология за охлаждане или отопление.

Проектът за изграждане на детската градина се финансира изцяло от общинския бюджет и е на стойност 4,6 млн. лв. с ДДС.

Напомняме ви, че в момента Община Пловдив изгражда още 10 детски заведения, сред които 5 детски градини в район „Централен“, 2  – в район „Южен“, 1 – в район „Тракия“ и 1 детска ясла и една 1 градина в район „Източен“.

 

Подобни статии

Top