Откриват първия в страната Център за професионално обучение в индустриална зона „Раковски”

Центърът е първият по рода си в страната, ситуиран и обслужващ бизнеса в индустриална зона.

Център за професионално обучение ТРАКИЯ ще бъде открит в Тракия икономическа зона, Индустриална зона „Раковски“ . Събитието е от 11.30 часа.

Обучителният център е част от плана за интегрирано развитие на Тракия икономическа зона. В него ще се квалифицират и преквалифицират кадри на фирмите от най-мащабната и устойчиво развиваща се индустриална зона в Източна Европа.

Центърът за професионално обучение ТРАКИЯ е първият по рода си в страната, ситуиран и обслужващ бизнеса в индустриална зона. По предварителни разчети над 600 ще са обучаваните на година, с тенденция за увеличаване.

Те ще могат да повишат професионалните си способности, благодарение на супермодерно оборудване и висококвалифицирани преподаватели.

Министър-председателят Бойко Борисов е поканен да открие тази нова инфраструктура, която е в услуга на настоящите и бъдещи инвеститори.

Центърът за професионално обучение ТРАКИЯ ще подпомага изграждането на следните знания и умения:

·  фундаментални знания и компетентности в областите: пневматиката, електро-пневматиката, пневматични задвижвания и сензори в пневматичните системи; вакуум техника и технология, вакуум системи; електроника и електротехника; електрически двигатели, комплексни електрически задвижвания, индустриални контролери

·  умения в работата, обслужването и проектирането на мехатронни системи със средна и висока степен на автоматизация – автоматизирани производствени системи; индустриални роботи; SCADA системи за автоматизация; локално и отдалечено управление на индустриални процеси и ОВиК; сградна автоматизация; енергийна ефективност в пневматичните системи; създаване на техническа и обслужваща документация, разчитане на документация и др.

Центърът за професионално обучение ТРАКИЯ в Тракия икономическа зона е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020.

Подобни статии

Top